lørdag 19. mars 2011

Mjelle i dag!

Blåser nytt liv i en steindød blogg, og så ser vi hvor det bærer.Tur nr 71 i prosjektet "Uteloggen" ble tikket av i dag. Målet var 100 logger på ett år, og i utgangspunktet skulle vi legge terskelen veldig lavt på hva vi kunne logge som tur eller uteaktivitet. Nå er det tid for å heve terskelen litt, og ikke score alle de billige poengene.


I dag har vi vært på Mjelle. Området er mest kjent for den vakre stranda med rødrosa sand. 
Stedet Bodø-trubaduren og låtskriveren Terje Nilsen  synger om i sangen med det passende navnet  “Mjelle”. Stemningen Terje Nilsen formidler er fra sommeren. I dag var det tidlig vår, snø på stranda, men varme fra sola.

Om Mjelle
Mjelle ligger noen få mil nord for Bodø på strekningen til Kjerringøy. Landområdet er særegent og vakkert, omkranset av små karrige fjell og sandstrender. Utsikten ut mot Landegode og lofotveggen er på en godværsdag storslagen. Mjelde er med sin rødbrune sand, kanskje den vakreste naturperlen i Bodø.
Kjør RV 834 fra Bodø, ca. 20 km, til veidele i Valvikdalen. Ta til venstre mot Mulstrand/Mjelle og følg veien over åsryggen ned til Mjelle. Følg veien til p-plassen. Stien går nordover lang sjøen. Etter ca. 1 km kommer du til den første av to store strender. Går du videre kommer du til den største stranda i Urdvika. Det er fullt mulig å gå videre langs stien helt til Bremnesodden ved utløpet av Mistfjorden. (tekst fra Bodo.no)


I 2002 gav Direktoratet for naturforvaltning Bodø Kommune 1 million kroner for å kunne kjøpe Mjelle, og på den måten fikk kommunen ansvaret for tilrettelegging av atkomst og bruk til friluftsformål, både for folk fra Bodø og andre steder som ønsker å oppleve og nyte denne naturperlen. Det er satt ut benker og lagd grusvei fra parkeringsplassen og bort til bergene. Det står også et toalettbygg ved parkeringen.


Vi var sammen med en av mine aller nærmeste venninner og hennes sønn. Deilig når både unger og voksne kjenner hverandre og slapper fullstendig av.

Ungene fant et "revehi"...


Det var glatt.....

Det var glatt II
Visste du forresten at du kan leie det vakre nordlandshuset som ligger der? Sjekk linken.Alt i alt - en fantastisk dag. Vi kommer tilbake.


For som Terje Nilsen synger
                    - du må ha vært der førr å kunn forstå

2 kommentarer:

gitta sa...

Dette så ut som en fin og litt hustrig tur!
Du burde lagre bildene i større format på bloggen-
de er litt vanskelige å se- spes på iPhone! ;-)
Vi følger deg!! God tur neste tur!
Birgitta :-)

SuperJannike sa...

Det var faktisk ikke hustrig. Hadde kameraet mitt levd litt lengre hadde du sett oss avkledd i horisontal stilling på stranda. :)

Jeg styrer litt med bildene, men alle disse er lastet inn på Picasa først, i anbefalt størrelse for deling. Tar jo ellers hundre år å laste opp. Men takk for tips. Skal se hva jeg kan gjøre med det. :)