torsdag 5. august 2010

Logg nr 3

Startet dagen med en hodepine jeg ikke har kjent maken til. Kjente ikke noe på morgenen, men etter at jeg kom på jobb ble det veldig fort verre. Måtte rett og slett hjem. Sov i mange timer, og har kviknet til nå på ettermiddagen. Eldstejenta er på overnatting hos ei venninne, så minstepia og jeg fikk litt etterlengtet tid bare oss to. Tok oss en sykkelrunde til Bodin 4H gård, og hilste på en hest der. Ingen andre dyr eller mennesker i sikte, så vi syklet til en barnehage i nærområdet for å spille litt fotball, før vi syklet hjem igjen.

Utelogg nr 2

I går kveld kom jentene til meg for ei ny "mamma-uke",og vi startet med kveldsmat i Maskinisten, et friluftsområde som Bodømarkas venner har jobbet med i mange år. Benker er satt ut, gapahuker bygget og tau-husker satt opp for ungene. Området brukes sommer som vinter og på de fineste dagene må man nesten være litt tidlig ute for å f¨å seg en gapahuk.

I går var vi sammen med gode venner, spiste kveldsmat, vafler, epler og yogurt i det fri. En super avslutning på dagen. Mormor kom t.o.m også plutselig. Ungene sovnet bomfallera etterpå :)


tirsdag 3. august 2010

Logg nr 1 - Turorientering i Bodømarka

Sammen med et vennepar gikk jeg i går 2,5 time i Bodømarka. Gjennom skoger jeg aldri har vært i før, og med kart og jakt som motivasjon. Vi tok fem poster, og dermed hadde de tatt alle vårpostene på kortene sine. Jeg skal skaffe meg et kort for høstposter og hive meg på.

Her kan du lese mer om tilbudet fra B&OI orientering.

Vi tok ingen bilder fra denne turen, men nr 1 er altså i boks. :)

Første innlegg i Uteloggen

Tanken bak bloggen er å drive meg selv og ungene til å være mer utendørs. Hvis man kan inspirere eller dra med seg andre i dragsuget, så er det supert. 

Jeg er alene med to barn annen hver uke, og egentlig er vi ganske flinke til å være ute allerede, men jeg har inderlig lyst til å gi dem røde kinn og fine opplevelser så ofte som mulig.

Når det er bare meg prøver jeg å få til litt tøffere turer, og har skaffet meg BOT sitt fjelltoppsamlerkort. De har en gruppe på Facebook her. Jeg har rukket fire av ti topper hittil i år; Finnkonakken, Heggmotinden, Litjtinden og Eidetinden

Målet er å kunne (b)logge 100 uteopplevelser på 1 år fra i dag.

Listen er ikke skyhøy. Om vi er ute en ettermiddag på lekeplassen, så teller det.

Hiver inn en bildekollasje fra en av mine alene-rusle-turer. Denne gang fra Geitvågen. Jeg hadde aldri vært der i april mnd før, og det var rart å se bassenget uten vann.